Confit z vepřových jater s paprikou a olivami
Terina je tradiční pokrm z masa původem z Francie. Připravuje se ze směsi vepřového, telecího nebo drůbežího masa, ale také z kachních či husích jater. Tento druh obsahuje větší kousky masa, než je tomu u klasické paštiky.
Mírně kořeněná terrina s paprikou a olivami, kde olivy dodají terině přívlastek chutě a v kombinaci s dobrým vínem celý požitek ještě umocní.
Složení: vepřová játra 40%, vepřové sádlo, vepřové maso, červená paprika 4%, olivy 1,5%, sůl, koření, muškátový oříšek, pepř. Může obsahovat stopy mléka*, sóji* a hořčice*.
*alergeny
Vyrobeno ve Francii.
Hmotnost: 90g
Výživové údaje na 100g:
energetická hodnota: 1455kJ/352kcal,
tuky: 32,8g,
-z toho nasycené mastné kyseliny: 13,5g,
sacharidy: 2,0g,
-z toho cukry: 0,6g,
vlákniny: <0,4g,
bílkoviny: 12,2g,
sůl: 1,53g.