Kategorie: Červená vína
Toto Ripasso se vyrábí z hroznů z vinic v Sant’Ambrogio, ve složení: 60% Corvina, 20% Corvinone, 10% Rondinella, 5% Croatina a 5% Oseleta.
Víno je vyráběno tradiční Ripasso technikou - hrozny jsou po sklizni rozděleny na 2 části. První část hroznů se zpracovává ihned v září, v lednu se pak míchá se slupkami po Amarone a projde druhotnou fermentací. Druhá část hroznů prochází procesem sušení až do listopadu, poté následuje fermentace. Obě hotová vína se následní smíchají - následně zraje 12 měsíců ve velkých sudech a minimálně 6 měsíců v lahvi.
Výsledkem je Ripasso tmavě rubínové barvy.
Vůně je intenzivní, ale elegantní s aroma zralého ovoce, koření, vanilky a tabáku.
Chuť je teplá, hedvábná a harmonická.
Doporučujeme ke grilovaným masům, risotto nebo středně zralé sýry.
Podávejte při teplotě 16-18℃ a před pitím nechte alespoň 1 hodinu otevřené (případně dekantované).