Provita Bulgur pšeničný BIO 500 g
Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich
Složení: Hrubě mletá pšenice*
*CZ-BIO-002 produkt ekologického zemědělství
Země původu: Turecko
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Vlastnosti a výhody: Bulgur se vyrábí z krup pšenice a je pro něj typická jemně oříšková chuť. Díky tomu, že není loupaný, má zachovaný velký podíl živin. Je také zdrojem vlákniny, vitamínů, minerálních látek a antioxidantů.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Nejčastěji se připravuje jako příloha, hodí se ale i do salátů, rizota nebo polévek.
Příprava: Bulgur v poměru 1 : 2 zalijeme vodou a dochutíme podle chuti. Vaříme 15–20 minut do změknutí. Pro lehkou chuť doporučujeme bulgur předem namočit a pak vařit.
Bulgur, oblíbený pokrm středomořské kuchyně, má velmi snadnou a rychlou přípravu.