Kliment Cidre Demi sec hořký 2017 BIO 0,75 l
Demi Sec BIO má nasládlou až hořkou chuť, dá vyniknout odstínům broskví a malin.
Polosuchý, obsah alkoholu 3,5 %.
Kliment Cidre se vyrábí z čerstvého moštu metodou dlouhé fermentace, která trvá 9 až 18 měsíců. Cidre je nefiltrovaný, bez pasterizace a jakéhokoli doslazení. Díky přírodnímu způsobu zpracování a původu jablek.
BIO JABLKA
Původ a výběr jablek výrazně ovlivňuje průběh zrání i chut cidru. Jablka pochází ze speciálních odrůd na cidre a starých odrůd jabloní. Sady jsou vedeny biodynamicky bez chemického ošetření.
DLOUHÉ ZRÁNÍ
Cidre pomalu kvasí v tancích nejméně 9 měsíců. Další rok a více dozrává v lahvích. Alkohol v nápoji vzniká pouze kvašením cukrů přírodně obsažených v jablkách a veškeré zbytkové cukry jsou z původního moštu.
NESÍŘEN
Přirozený výskyt síry je důsledkem fermentace, náš cidre není dodatečně sířen. V průběhu vzniku nápoj nepasterizujeme ani nesytíme oxidem uhličitým. Cidre necháváme zrát spontánně.
NEFILTROVÁN
Cidre během výroby nefiltrujeme. Po přetočení z tanků a sudů jablečné víno stále kvasí a žije. Na dně lahve se vytváří mírný sediment, který je nezbytný pro další zrání a není na závadu.
Vyrobeno v ČR.
Demi sec hořký 2017 BIO má nasládlou až hořkou chuť, dá vyniknout odstínům broskví a malin.