Exkluzivní gastronomie

Navigace: EXKLUZIVNI-GASTRONOMIE >

Lehká kuchyně, kuchařka Zdeňka Pohlreicha

Značka:

Kategorie: Filmy

Popis:

Vařte doma v klidu. Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vám ve své kuchyřce představuje gurmánské pokrmy s nižší kalorickou hodnotou při zachování skvělého estetického a společenského zážitku Tak, abyste se u stolu sešli s celou rodinu a užili si společně báječné jídlo, po kterém se budete cítit lehce.„ Mám nadváhu prolínající se s obezitou a strašnou chuť s tím něco udělat. Nejde ale o dietu, která jednou skončí, jde o způsob, jak to vyřešit z gruntu“ říká Zdeněk Pohlreich. „Tahle kuchařka je o tom, jak vařit zdravě (raději bych řekl rozumně), a se zachováním toho, co mě na gastronomii nejvíce vzrušuje a proč ji mám rád.“Abychom vás naladili, zkuste si připravit jeden z 87 receptů, který v kuchařce najdete: Turecká čočková polévka.  Doba přípravy: 45 minut. Počet porcí:  4 . Počet kalorií: cca 210 kcal/porce. Ingredience:. 2 rajčata 2 lžíce olivového oleje 1 cibule, nakrájená nahrubo 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky 1 sušená chilli paprička, nadrcená 1 lžíce rajského protlaku 125 g červené čočky 1 lžíce hladké mouky 1 l vody 250 ml mléka sůl a čerstvě mletý pepř 4 ředkvičky 1 lžíce extra panenského olivového oleje   Postup:. Rajčata nařízněte do kříže, spařte ve vroucí vodě a oloupejte. Rozpulte je, dužinu vyjměte a ponechte, zbylou část nakrájejte nadrobno.V hrnci rozehřejte olivový olej, vsypte cibuli a  opékejte ji 1–2 minuty, přidejte česnek, chilli papričku, krátce zarestujte, vmíchejte protlak, čočku a rajčatovou dužinu a nakonec i mouku.Zalijte vodou, osolte, opepřete a vařte 15 minut, až čočka změkne. Zlehka rozmixujte, vlijte mléko a nechte ještě přejít varem.Do misek rozlijte polévku a ozdobte ji plátky ředkviček a pokrájeným rajčetem. Zakápněte extra panenským olivovým olejem.  Tak přejeme dobrou chuť!

Cena:
399.00 Kč s DPH
Spátky

...