Exkluzivní gastronomie

Navigace: EXKLUZIVNI-GASTRONOMIE >

Kulinarium, kuchařka Zdeňka Pohlreicha

Značka:

Kategorie: Filmy

Popis:

Vařte doma v klidu. Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vás polopatě seznámí s "taji" kuchařských metod. Jakmile je totiž zvládnete, už vás nic nezaskočí při přípravě jakéhokoli pokrmu.„O receptech vaření není,“ říká Zdeněk Pohlreich. „Celý vtip je v tom, že jakmile ovládnete pravidla, už se jen zajímáte o nabídku matky přírody, kterou zpracujete tím nejlepším možným způsobem.“Abychom vás naladili, zkuste si připravit jeden ze 100 receptů, který v kuchařce najdete: Berlínský řízek s polníčkovým salátem.  Doba přípravy: 30 minut. Počet porcí:  4 . Ingredience:. 600 g vepřové kýty 4 lžíce kremžské hořčice 4 lžíce strouhaného křenu 150 g hladké mouky 1 vejce 100 g strouhanky zhruba 300 ml rostlinného oleje na smažení sůl 1 citron k podávání Salát 200 g polníčku 1 malá šalotka 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžíce vinného octa 2 lžíce citronové šťávy 3 lžíce extra panenského olivového oleje 4 lžíce vody sůl Postup:. Kýtu rozkrájejte na čtyři stejně silné plátky, naklepejte je a osolte z obou stran. Hořčici smichejte s křenem a směsi potřete řizky po jedne straně.Obalte je v trojobalu – nejdřive v mouce, pak v rozšlehanem vejci a nakonec ve strouhance.V hrnci rozehřejte zhruba 4cm vrstvu oleje a usmažte v něm na vyššim střednim stupni obalené řízky dozlatova, zhruba 3 minuty z každe strany.Délka smaženi záleži na výšce masa. Vyjměte je a nechte přebytečný tuk okapat na papirové utěrce.Polniček operte a nechejte okapat. Šalotku nakrajejte nadrobno a prošlehejte ji s hořčici, solí, octem, citronovou šťavou, olivovym olejem a vodou dohladka. Přelijte přes polniček a podávejte s řizkem a měsíčkem citronu.  Tak přejeme dobrou chuť!

Cena:
499.00 Kč s DPH
Spátky

...